De zevende sprong: 46 weken

  • Wanneer vindt de zevende sprong plaats?
  • Wat gebeurt er tijdens de zevende sprong?
  • Uitdagingen tijdens de zevende sprong
  • Hoe kun je je baby ondersteunen tijdens de zevende sprong?

Oei ik groei!

Een onmisbaar boek voor iedereen die voor een baby zorgt over de sprongetjes in de mentale ontwikkeling. Inclusief de nieuwste inzichten over slaap en sprongen.

Wanneer vindt de zevende sprong plaats?

De zevende sprong van je baby vindt plaats rond de 46 weken na zijn geboorte, wat overeenkomt met ongeveer 11 maanden. Dit is een spannende tijd in de ontwikkeling van je baby, omdat hij grote stappen zet in zijn vermogen om de wereld om hem heen te begrijpen en te communiceren met anderen.

Wat gebeurt er tijdens de zevende sprong?

Tijdens de zevende sprong ontwikkelt je baby nieuwe vaardigheden op het gebied van taal, begrip en motoriek. Hij leert bijvoorbeeld om meer woorden te begrijpen en te gebruiken, en kan steeds beter dingen herkennen en benoemen. Ook kan hij nu meer gericht op zoek gaan naar speelgoed en andere voorwerpen die hij interessant vindt.

Daarnaast ontwikkelt je baby tijdens deze sprong ook zijn motoriek. Hij kan nu bijvoorbeeld beter kruipen en optrekken, waardoor hij zich meer onafhankelijk voelt. Ook kan hij beter lopen en balanceren, waardoor hij steeds meer in staat is om de wereld om hem heen te ontdekken.

Oei ik groei!

Een onmisbaar boek voor iedereen die voor een baby zorgt over de sprongetjes in de mentale ontwikkeling. Inclusief de nieuwste inzichten over slaap en sprongen.

Uitdagingen tijdens de zevende sprong

Tijdens de zevende sprong kan je baby zich soms gefrustreerd en overweldigd voelen door alle nieuwe vaardigheden die hij aan het ontwikkelen is. Hij kan bijvoorbeeld humeurig zijn en meer huilen dan normaal, of juist heel druk en onrustig zijn. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit normaal is en dat je baby tijd en ondersteuning nodig heeft om zich deze nieuwe vaardigheden eigen te maken.

Hoe kun je je baby ondersteunen tijdens de zevende sprong?

Als ouder kun je je baby op verschillende manieren ondersteunen tijdens de zevende sprong. Een belangrijke manier is door hem de kans te geven om te oefenen met zijn nieuwe vaardigheden. Laat hem bijvoorbeeld vaker kruipen en optrekken, en moedig hem aan om te lopen en te balanceren.

Daarnaast kun je je baby helpen om zijn taalontwikkeling te stimuleren door veel tegen hem te praten en hem nieuwe woorden te leren. Je kunt bijvoorbeeld benoemen wat je doet en welke voorwerpen je baby ziet, en hem vragen stellen om zijn begrip van taal te vergroten. Ook is het belangrijk om je baby veel liefde en aandacht te geven en op zijn signalen te reageren. Troost hem als hij huilt en geef hem de nodige aandacht.

BabyBaby