De elfde sprong: 82 weken

  • Wanneer vindt de elfde sprong plaats?
  • Wat gebeurt er tijdens de elfde sprong?
  • Uitdagingen tijdens de elfde sprong
  • Hoe kun je je baby ondersteunen tijdens de elfde sprong?

Oei ik groei!

Een onmisbaar boek voor iedereen die voor een baby zorgt over de sprongetjes in de mentale ontwikkeling. Inclusief de nieuwste inzichten over slaap en sprongen.

Wanneer vindt de elfde sprong plaats?

De elfde sprong van je baby vindt plaats rond de leeftijd van ongeveer 20 maanden, ofwel 82 weken na de geboorte. Tijdens deze sprong zal je baby grote stappen zetten in zijn vermogen om abstracte concepten te begrijpen en te herkennen.

Wat gebeurt er tijdens de elfde sprong?

Tijdens de elfde sprong zal je baby beginnen met het begrijpen en herkennen van abstracte concepten, zoals kleuren, vormen, en maten. Hij zal bijvoorbeeld beginnen met het leren van kleuren en het kunnen onderscheiden van verschillende vormen. Daarnaast kan je baby ook beginnen met het leren van maten, zoals groot en klein, en het begrijpen van hoe dingen in verhouding staan tot elkaar.

Een ander belangrijk onderdeel van de elfde sprong is het ontwikkelen van de verbeeldingskracht van je baby. Hij zal beginnen met het bedenken van scenario’s en verhalen in zijn hoofd en kan deze ook beginnen uit te spelen met speelgoed. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je baby begint met het spelen van “winkeltje” of “doktertje”.

Uitdagingen tijdens de elfde sprong

Tijdens de elfde sprong kan je baby zich soms gefrustreerd voelen als hij niet in staat is om abstracte concepten te begrijpen of te onthouden. Hij kan bijvoorbeeld gefrustreerd zijn als hij een bepaalde kleur niet kan onthouden of als hij niet begrijpt hoe iets in verhouding staat tot iets anders.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze uitdagingen normaal zijn en dat je baby tijd en ondersteuning nodig heeft om deze nieuwe vaardigheden eigen te maken. Het kan helpen om je baby te stimuleren en uit te dagen om nieuwe dingen te proberen, terwijl je hem ook de tijd en ruimte geeft om te experimenteren op zijn eigen tempo.

Oei ik groei!

Een onmisbaar boek voor iedereen die voor een baby zorgt over de sprongetjes in de mentale ontwikkeling. Inclusief de nieuwste inzichten over slaap en sprongen.

Hoe kun je je baby ondersteunen tijdens de elfde sprong?

Als ouder kun je je baby op verschillende manieren ondersteunen tijdens de elfde sprong. Een belangrijke manier is door hem te stimuleren om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld door hem te laten spelen met speelgoed dat verschillende kleuren, vormen en maten bevat, zoals blokken, puzzels en andere speelgoed.

Daarnaast kun je je baby ook helpen om zijn verbeeldingskracht te ontwikkelen door samen met hem te spelen en verhalen te verzinnen. Dit kan bijvoorbeeld door het spelen van rollenspellen met je baby.

BabyBaby