Een speenkoord, is zoals het woord waarschijnlijk al doet vermoeden een koord waaraan jij de speen van je kindje bevestigd. Vervolgens maak je het andere uiteinde vast aan de kinderwagen of kleding van je kindje en je zult de speen nooit meer hoeven zoeken. Niet alleen is het praktisch, maar tevens ook ontzettend hygiënisch. Je hoeft er namelijk niet meer bang voor te zijn dat de speen op de grond valt, waardoor deze vervuilt raakt. Zo is een speenkoord dus perfect voor iedere ouder.

Heb jij een kleintje en zuigt deze met enige regelmaat op een speen? Dan is het hebben van een speenkoord een absolute aanrader voor iedere ouder. Een speenkoord is namelijk onmisbaar als jij niet iedere keer op zoek wilt naar de speen van je baby. De kans dat je deze namelijk een keer kwijt raakt, die is gigantisch. De kans dat dit gebeurt in een volle supermarkt, is waarschijnlijk groter, dan wanneer je rustig thuis bent. Kortom, een speenkoord is dan wel zo handig. In dit artikelen gaan we verder in het wat een speenkoord nu eigenlijk precies is, maar ook waar je op moet letten als je er één aanschaft.

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?

Wanneer je op zoek gaat naar een speenkoord, dan kom je natuurlijk allerlei verschillende soorten, maten en kleuren tegen. De kans dat jij je laat verleiden door hoe een speenkoord eruit ziet, die is natuurlijk ontzettend groot. Uiteraard is dit niet direct een probleem, als het speenkoord maar voldoet aan bepaalde eisen. De veiligheid van je baby is immers het allerbelangrijkste wat er is. We hebben daarom de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

Lengte 

Een speenkoord mag niet te lang zijn, dit is een essentieel onderdeel om te bepalen of een speenkoord wel of niet veilig is. Er is namelijk vastgesteld dat een speenkoord niet langer mag zijn dan 22 centimeter. Dit is om verstikkingsgevaar tegen te gaan. Wanneer je voor een langere koord kiest, dan is er namelijk het gevaar dan het koord om de nek van je baby komt.

Materiaal

Naast de lengte, is ook het materiaal bepalen of een speenkoord veilig is om te gebruiken. Welk materiaal je kiest, is overigens volledig aan jezelf. De ene baby vindt het fijn om een zacht koord te hebben, terwijl een andere baby liever een hard speenkoord heeft, waarmee kan worden gespeeld.

BabyBaby
avatar
Over mij

Zelf vader van een baby die het best lastig heeft gehad, vooral met slapen. Daarom zijn we deze website gestart om alle tips en informatie die we zelf gevonden hebben ook met jou te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *