Na enkele maanden is de kans vrij groot dat je kleintje de eerste symptomen zal laten zien van doorkomende tandjes. Dit doet voor een baby natuurlijk ontzettend veel pijn. Het is dan wel zo fijn, dat er een manier is om te pijn van het doorkomen van de eerste tandjes te kunnen verminderen. Eén van de beste manieren waarop je dit kunt doen, is door het gebruik van een bijtring. Een bijtring is niet alleen ontzettend handig, maar is ook nog een het beste medicijn tegen de pijn. De voordelen en wat een bijtring nu exact is, dat vertellen we je hier.

Wat is een bijtring?

Alvorens we verder gaan met de voordelen, is het goed eerst uit te leggen wat een bijtring nu exact is. Een bijtring is een ring, die gemaakt is van siliconen, hout of rubber. Je kindje kan hier op een veilige manier op bijten, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat er eventueel losse deeltjes door je baby worden ingeslikt. Het grote voordeel aan een bijtring, is dat het de pijn van de eerste tandjes die doorkomen verzacht. 

Vanaf wanneer gebruik je een bijtring?

Bij de meeste baby’s zullen de eerste tandjes zo vanaf een maand of 3 aanstalten maken om door te komen. Dit zorgt er voor dat je baby ontzettend veel pijn krijgt aan het tandvlees, met als gevolg dat ze vaak koorts hebben en de welbekende spuitluier. Door je baby een bijtring te geven, zal je al snel merken dat dit de pijn verzacht. Dit komt, doordat wanneer je baby hierop bijt er tegendruk wordt gegeven op het tandvlees. Op deze manier vergroot je ook direct de kans dat de tandjes sneller doorkomen.

Verschillende soorten bijtringen

Bijtringen zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende bijtring is de siliconen variant. Deze is doorgaans vaak ook nog in te vriezen, waardoor de pijn vanwege de kou extra wordt verzacht. Kies je voor een houten bijtring, dan kan dit natuurlijk ook. Naast hout en siliconen, zijn er ook bijtringen van rubber. Deze zijn vaak voorzien van bubbeltje, zodat het tandvlees extra wordt gestimuleerd.

BabyBaby
avatar
Over mij

Zelf vader van een baby die het best lastig heeft gehad, vooral met slapen. Daarom zijn we deze website gestart om alle tips en informatie die we zelf gevonden hebben ook met jou te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *