Het geven van een bad aan je baby is een heerlijk moment van verzorging en binding. Maar wanneer is het eigenlijk veilig voor je kleintje om in bad te gaan? In dit artikel bespreken we de juiste tijd om je baby in bad te doen en introduceren we verschillende soorten bad- en jacuzzitypes, waaronder jacuzzi’s met een warmtepomp, om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw gezin.

Wanneer is het veilig voor je baby om in bad te gaan?

Het geven van een bad aan je baby is meestal veilig vanaf de geboorte, maar er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

 1. Navelstrengstompje: Zolang je baby nog een navelstrengstompje heeft, kun je hem het beste in een ondiep badje wassen. Vermijd het onderdompelen van het stompje in water totdat het volledig is genezen en is opgedroogd.
 2. Temperatuur: Zorg ervoor dat het water een comfortabele temperatuur heeft voor je baby. Test de watertemperatuur altijd met je elleboog of een badthermometer voordat je je baby in bad doet. De ideale watertemperatuur ligt rond de 37 graden Celsius.
 3. Ondersteuning: Omdat baby’s nog niet zelfstandig kunnen zitten, is het belangrijk om je baby altijd goed te ondersteunen tijdens het baden. Gebruik een speciaal babybadje of houd je baby stevig vast met één hand terwijl je hem voorzichtig met de andere hand wast.
 4. Korte duur: Baby’s hebben nog geen lange badtijd nodig. Houd de badsessies kort, meestal niet langer dan vijf minuten in het begin, en verhoog geleidelijk de tijd naarmate je baby groeit.

Verschillende soorten baden en jacuzzi’s voor baby’s:

 1. Babybadje: Een babybadje is een draagbaar en ondiep badje dat speciaal is ontworpen voor pasgeboren baby’s. Ze zijn klein en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je baby veilig en comfortabel kan badderen.
 2. Badkuip met inzetstuk: Sommige badkuipen voor volwassenen worden geleverd met een afneembaar inzetstuk dat speciaal is ontworpen voor baby’s. Dit inzetstuk biedt extra ondersteuning en maakt het gemakkelijk om je baby in bad te doen zonder een apart babybadje te gebruiken.
 3. Opblaasbaar babybadje: Dit draagbare badje is gemaakt van zacht plastic en kan worden opgeblazen wanneer nodig. Het is ideaal voor op reis of als je beperkte ruimte hebt.
 4. Jacuzzi met warmtepomp voor baby’s: Hoewel het minder gebruikelijk is om een jacuzzi specifiek voor baby’s te gebruiken, zijn er jacuzzi warmtepomp beschikbaar die ook geschikt zijn voor jonge kinderen. Deze jacuzzi’s bieden een rustgevende en ontspannende ervaring voor het hele gezin.

Veiligheidsmaatregelen bij het baden van je baby:

 1. Blijf altijd bij je baby: Laat je baby nooit zonder toezicht in bad achter. Zelfs een paar centimeter water kan gevaarlijk zijn.
 2. Beveilig de badkamer: Zorg ervoor dat de badkamer veilig is door antislipmatten op de vloer te leggen, scherpe voorwerpen buiten bereik te houden en elektrische apparaten uit de buurt van water te houden.
 3. Gebruik veilige verzorgingsproducten: Kies verzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor baby’s en vrij zijn van agressieve chemicaliën.
 4. Houd het baden leuk: Maak van badtijd een leuke en ontspannende ervaring voor je baby. Zing liedjes, gebruik speeltjes en zorg voor een rustige en comfortabele sfeer.

Het geven van een bad aan je baby is een kostbaar moment van verzorging en bonding. Zorg ervoor dat je baby fysiek en ontwikkelingsmatig klaar is om in bad te gaan. Verschillende soorten baden, waaronder babybadjes, badkuipen met inzetstukken en opblaasbare babybadjes, bieden opties om aan de behoeften van je baby en gezin te voldoen. Bekijk ook de mogelijkheden op relaxationspas.eu. Terwijl jacuzzi’s met warmtepomp een geweldige ontspanningsmogelijkheid zijn voor het hele gezin, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet specifiek ontworpen zijn voor baby’s en extra voorzichtigheid vereisen. Met de juiste veiligheidsmaatregelen en zorg kun je van het baden een plezierige en veilige ervaring maken voor jou en je baby.

BabyBaby
avatar
Over mij

Zelf vader van een baby die het best lastig heeft gehad, vooral met slapen. Daarom zijn we deze website gestart om alle tips en informatie die we zelf gevonden hebben ook met jou te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *